Földiepres pite recept

Recept elkészítése:

Földiepres pite recept

Hozzávalók:
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
4 tojás,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 citrom héja,
zsír és liszt a tepsi kikenésére,
8 dkg földieperlekvár, ugyanannyi friss földieper vagy befőtt;
a habhoz:
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy dió.

Elkészítés:

      A margarint és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom-héjat, a lisztet, simára keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a 4 tojás felvert habját. A tésztát kiterítjük a zsírral kikent és lisztezett tepsibe, és közepesen meleg sütőbe tesszük. Sütés után a még meleg tésztát megkenjük a lekvárral, és ráterítjük a friss földiepret vagy befőttet. A tojásfehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és a habot az eperre terítjük. Megszórjuk apróra vágott mandulával vagy dióval. Sütőbe tesszük, és 4-5 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű nem lesz.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: