Fekete-erdői tekercs recept

Recept elkészítése:

Fekete-erdői tekercs recept

Hozzávalók:
A piskótatésztához:
4 tojás,
4 evőkanálnyi forró víz,
125 g cukor,
1 van. cukor,
75 g búzaliszt,
25 g étkezési keményítő,
25 g kakaópor,
1 csapott teáskanál sütőpor.

Elkészítés:

      A tésztához összekeverem géppel a tojást és a vizet, majd beleszórom a cukrokat. Utána következik, a liszt a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. A tésztát egy kb. 30*40 cm-es, kikent és sütőpapírral fedett tepsiben sütöm ki. Kell a sütőpapír, mert az első adagom nem jött ki a tepsiből. Kb. 10 perc alatt megsütjük.
Sütés után azonnal kiborítjuk, hideg vízzel megkenjük gyorsan a papírt és lehúzzuk óvatosan. Egy konyharuhával lassan felcsavarom a piskótát és hagyom kihűlni.
600 ml tejszínt 1 ek. cukorral habbá verek. Fél zacskó zselatinport beáztattam egy kis pohár vízbe, majd folyamatosan keverve felmelegítem. Épphogy forr, amikor belekeverek egy kis tejszínhabot. A többit apránként adogatom hozzá. Egy üvegnyi magozott meggyet botmixerrel pépesítek, majd egy kis részét félrerakom.
Töltés: A piskótát óvatosan megkenem a tejszínhab 2/3-ával, egy csíkban ráteszem a meggypépet és feltekerem. A maradék tejszínnel kívülről bevonom, teszek rá meggy-pettyeket és sajtvágóval (IKEA pl.) csokoládét reszelek rá.
Egy-két órára hűtőbe kell még tenni, de ez azért jó, mert addig biztonságban van. Ugyanis utána könyörtelenül elfogy.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: