Recept elkészítése:
Fahéjas mézes galuska recept
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 tojás,
4 dkg vaj,
5 dkg méz,
1 dl tej,
1 evőkanál porcukor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 csipet só.
Elkészítés:
A lisztből, tojásból kevés vízzel és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük. A galuskát felhevített vajban átforgatjuk, és egy vékonyan kivajazott jénai tálba öntjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet, és ráöntjük a galuskára. Sütőben jól átsütjük, majd fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges