Recept elkészítése:
Diós vagy mogyorós pite recept
Hozzávalók:
25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1 tojás sárgája,
1 kanál tejföl,
1 kanál porcukor,
kevés reszelt citromhéj.
Elkészítés:
Nyújtófával összegyúrni, majd kézzel jól kidolgozni. A tésztát két részre osztva, az egyiket vékonyra kinyújtani, vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, hogy a tepsit teljesen beterítse.
Töltelék: 8 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, 25 dkg őrölt diót v. mogyorót, kis citrom héját, és a 9 tojás keményre vert habját, összekeverjük. Ezt a tepsibe öntjük a tésztára, majd a vékonyra nyújtott maradék tésztával betakarjuk. Tojás sárgájával megkenjük, és lassú tűznél szép pirosra sütjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges