Recept elkészítése:
Diós pite 2. recept
Hozzávalók:
Tészta:
liszt 25 dkg,
vaj 12.5 dkg,
tojássárgája 4 db,
cukor 12.5 dkg,
mandula 5 dkg.
Töltelék:
citromlé 1/2 db,
tojásfehérje 6 db,
porcukor 18 dkg,
dió 18 dkg,
vanília 1/2 rúd.
Elkészítés:
Vajat liszttel eldörzsölünk, 4 tojássárgájával, 5 dkg darált mandulával, 12.5 dkg cukorral, kis citromlével könnyű tésztának gyúrunk össze. A következő töltelékkel töltjük:
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, teszünk bele 18 dkg porcukrot, 18 dkg darált diót, kis vaníliát. A tésztára tesszük, lassú tűznél sütjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges