Tojásos makaróni recept
Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
2 dl tejföl,
3 tojás,
2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
7 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
A makarónit megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és 3 dkg olvasztott vajon megforgatom. Kis tepsibe vagy tűzálló tálba téve egyenletesen elsimítom. A tojásokat gyengén felverem, és összekeverem a tejföllel, kevés sóval, valamint a törött borssal. A megtisztított zöldhagymát vékonyka karikákra vágom (zöldjével együtt), és rászórom a makarónira. Ezután lelocsolom a tojásos tejföllel. A megmaradt vajból borsónyi darabkákat morzsolok a tészta tetejére, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Erős lángon rápirítom a tésztára a tojást, és az ételt kockákra vágva, fejes salátával tálalom.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges