Szójás-húsos spagetti recept

Recept elkészítése:

Szójás-húsos spagetti recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
5 dkg sovány darált sertéshús,
5 dkg szójapehely,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
a tetejére 5 dkg bármilyen reszelt sajt.

Elkészítés:

      A spagettit megfőzöm, és leöblítve melegen tartom. Közben a szójapehelyre annyi langyos vizet öntök, amennyi bőven ellepi, és 15 percig hagyom ázni. Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, ráteszem a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a piros fűszerpaprikát és beleteszem a darált húst. Hozzáadom a leszűrt szójapelyhet, és a tűzre visszatéve, kevergetés közben addig pirítom, amíg a hús minden darabkája meg nem fehéredik. Ezután rászórom a Vegetát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet, majd ráöntök a szójapehely áztatólevéből féldecinyit. Fedő alatt 10 percig párolom. Ezután beleforgatom a főtt tésztát, és jól összekeverem. A tányérokon ki-ki a saját adagját meghinti a reszelt sajttal.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: