Olívás spagetti recept

Recept elkészítése:

Olívás spagetti recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl),
12 szem fekete vagy zöld olajbogyó,
10 dkg reszelt juhsajt,
4 evőkanál olívaolaj,
1 csokor kapor,
2 tyúkhúsleveskocka,
1 mokkáskanál törött fehér bors;
a tésztához 1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A spagettit a sóval ízesített vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben az olajon megfuttatom a kimagozott, félbe vágott olajbogyót, valamint az apróra vágott kapor felét. Egy percnyi pirítás után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a húsleveskockát, és megborsozom. Csipetnyi sóval meghintem, és jól összeforralom. Közben meg is keverem. Ha a mártás már kissé besűrűsödött, beleszórom a reszelt juhsajtot, és annyi ideig forralom, amíg a sajt egészen beleolvad a fűszeres tejszínbe. A főtt spagettit a sajtos mártásba forgatom, és a megmaradt kaporral meghintve azonnal kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: