Fokhagymás-diós spagetti recept
Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
1,3 l tej,
10 dkg darált dióbél,
5 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
A spagettit apróra összetöröm, és beleszórom egy nagy tepsibe. Ráhintem a darált diót és a megtisztított, zúzott fokhagymát. Ezután megszórom a sóval és a törött borssal, végül pedig ráöntöm a tejet. (Jó, ha a tepsi nagy, hogy a forrásban lévő tej ne futhasson ki belőle.) A tepsit alufóliával nagyon szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon párolom legalább 50 percen keresztül. Ezután a fóliát leveszem. Ha a tészta az összes tejet beszívta, akkor már készen is van. Ha nem, tovább párolom, ismét csak fedő alatt. Tálalás előtt átforgatom, és salátát kínálok mellé.
Elkészítés ideje: 70perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges