Póréhagyma sonkás bundában recept

Recept elkészítése:

Póréhagyma sonkás bundában recept

Hozzávalók:
4 szál póréhagyma fehér része,
10 dkg főtt sonka,
2 tojás,
3-4 evőkanál finomliszt,
1 dl tej,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál mustár,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál sütőpor,
1/2 mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítom, és háromcentis darabokra vágom, majd kevés lisztben megmártva, félreteszem. A "bundához" a tojásokat habosra verem a tejjel és annyi lisztet keverek bele, hogy a szokásosnál kissé hígabb palacsintatészta legyen belőle. Ezután belecsorgatom az olajat és a mustárt, majd sóval, borssal, valamint a megtisztított és lereszelt vöröshagymával ízesítem. A sonkát vagy ledarálom, vagy aprítógépben pépesre zúzom, és ugyancsak hozzákeverem a palacsintamasszához. Végül a sütőport is belekeverem. Bő olajat forrósítok. A lisztes hagymadarabokat egymás után megmártom a sonkás masszában, majd a forró olajba rakom. Kis lángon, lassan sütöm, hogy a hagyma belseje is átpárolódjon. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra teszem, és azonnal kínálom. (A megmaradt sonkás masszát teáskanállal adagolva beleteszem az olajba, és mindkét oldalát megsütve, a hagyma mellé tálalom.) Tartármártással finom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: