Pezsgős csirke recept

Recept elkészítése:

Pezsgős csirke recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
1 1/2 dl száraz pezsgő,
5 dkg vaj,
10 dkg nyers füstölt sonka,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A cserépedényt (Römertopfot) fél órára hideg vízbe áztatom. Közben a csirkét megtisztítom, és négyfelé vágom. Minden oldalát bekenem a sóval elkevert, tisztított, zúzott fokhagymával és bőven megszórom borssal, majd a cserépedénybe fektetem. Beborítom a megtisztított, zöldjével együtt karikára vágott zöldhagymával és a nagyon vékony csíkokra metélt nyers sonkával. Rámorzsolom a vajat, megöntözöm a pezsgővel, és a tálat saját fedelével betakarva hideg sütőbe tolom. Ezután a sütőt begyújtom és 10 percig takaréklángon, 60 percig pedig közepes lángon sütöm az ételt. Márványsajttal ízesített fejes saláta és párolt rizs illik hozzá, de burgonyalángossal is nagyon finom.

Elkészítési ideje: 100 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: