Pácolt sonka sajtbundában recept
Hozzávalók:
40 dkg főtt, sovány füstölt tarja,
félliternyi tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
kevés liszt,
2 db egész tojás,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
10 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Előző este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk, és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hűtőszekrényben tartjuk. Az étel készítése előtt a szeleteket kivesszük a fűszeres tejből, és lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Reszelt sajtban meghempergetjük. Ezután ismét beletesszük a tojásba, végül a zsemlemorzsában megmártva 170 fokra felhevített olajban 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen forróbb, mert a sajt keserűvé válhat! Bármilyen friss salátával nagyon finom. Burgonyapüré illik mellé. Csak melegen jó igazán.
Egyszerűen készíthető finom étel.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges