Óvári csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Óvári csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 szép nagy csirkecomb,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg főtt füstölt sonka,
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
késhegynyi törött bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A csirkecombokat úgy csontozom ki, hogy a comb bőre ne sérüljön meg. Megsózom és félreteszem. A reszelt sajtot összekeverem egy tojás sárgájával, hozzáadom a nagyon apró kockákra vágott sonkát és a fűszereket. A tölteléket rákenem a kiterített húslapra, majd összehajtom, mint egy táskát. Három oldalán hústűvel vagy fogvájóval összetűzöm, és lisztbe mártom. Az egész tojást a megmaradt fehérjével habosra verem, majd a lisztes töltött combokat belemártom. A zsemlemorzsában meghempergetem és a bő, forró olajba téve, de takaréklángon (hogy a vastag hús jól átsülhessen) szép pirosra sütöm. Sült burgonyával és salátával vagy párolt vajas zöldséggel, valamint gombamártással tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: