Makaróni Mariska-módra recept

Recept elkészítése:

Makaróni Mariska-módra recept

Hozzávalók:
25-30 dkg makaróni,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg főtt füstölt sonka,
10 dkg gomba,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál szardellapaszta,
1 dl tejföl,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál pirospaprika,
késhegynyi chili,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring,
kakukkfű és bazsalikom.

Elkészítés:

A makarónit kettétörjük, és sós vízben kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra vagdaljuk, zsírját kiolvasztjuk és rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a szétzúzott fokhagymát, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzákeverjük a szardellapasztát, a mustárt, a metéltre vágott főtt sonkát, a paradicsompürét, a pirospaprikát, a chilit és a többi fűszert, majd pirítjuk néhány percig. Ezután 1 dl vizet aláöntve jól kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a főtt makarónit. Átforrósítva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: