Lecsós rizspuding recept

Recept elkészítése:

Lecsós rizspuding recept

Hozzávalók:
2 zacskó gyorsrizs,
3 tojás,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
15 dkg főtt füstölt sonka,
4 evőkanál házilag eltett (vagy konzerv) lecsó,
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vegeta,
késhegynyi törött fekete bors; a pudingformához 1 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

A gyorsrizst az előírásnak megfelelően puhára főzöm, de a főzővízbe nem teszek sót. A főtt rizst hagyom langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáit összekeverem a vegetával, a törött borssal és a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymával. A főtt sonkát vékony metéltre vágom. A langyos rizst összekeverem a tojássárgákkal, a sonkametélttel, és hozzáadom a feldarabolt lecsót, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy mély tűzálló tálat (vagy egyéb, tetszés szerinti formát) kivajazok, kevés liszttel meghintem, végül belesimítom a rizses masszát. Tetejét egyenletes simára igazítom, és beleállítom egy háromujjnyi vízzel telt nagy tepsibe. A sütőt erős lángon felforrósítom, és betolom a pudinggal teli tepsit. Addig gőzölöm az ételt, amíg a beleszúrt próbatűre már nem tapad a masszából. A sütőből kivéve a forma oldalától kissé ellazítom, majd meleg tálra borítom. Cikkekre vágom, reszelt sajttal bőven meghintem, és azonnal tálalom, mert nagyon hamar összeesik.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: