Kockás sonka recept

Recept elkészítése:

Kockás sonka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 tojássárga,
1 teáskanál rum,
kevés tejföl,
1 mokkáskanál só és ugyanannyi törött bors;
A töltelékhez:
30 dkg főtt füstölt hús,
3 tojás,
1 dl tejföl,
kevés mustár,
tej a tészta kenéséhez.

Elkészítés:

A tészta alapanyagait annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, jól nyújtható legyen. 3 órányi pihentetés után 2 cipóba osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy kisebb tepsit (fele akkorát, mint a nagy gáztepsi). A füstölt húst ledaráljuk, és összekeverjük a tojások sárgájával, a tejföllel, a törött borssal, a mustárral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Ezt a sonkás tölteléket egyenletesen szétkenjük a tepsibe tett tésztán, majd a másik kinyújtott tésztalappal betakarjuk. Jól rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz eltávozhasson belőle és megkenjük a tejjel. Előmelegített forró sütőbe tolva közepes lángon pirosra sütjük. Kis kockákra vágva kínáljuk. Fogyasztható melegen, hidegen egyaránt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: