Habos sonkasaláta recept

Recept elkészítése:

Habos sonkasaláta recept

Hozzávalók:
30 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús,
3 ecetes uborka,
1 teáskanál friss tárkonylevél (vagy 1 mokkáskanál szárított tárkony),
1 fiola kapribogyó,
1 dl majonéz,
másfél dl tejszín,
só,
törött fekete bors,
1 csokor snidling,
1 evőkanál Worchester-mártás,
salátalevelek.

Elkészítés:

A füstölt sonkát vékony metéltre vágjuk, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a kapribogyót levétől leszűrjük, és apróra vágjuk. A tárkonylevelet 1 evőkanál uborka-lében felforraljuk és kihűtjük, majd a Worchester mártással, a kapribogyó levével, a törött borssal és a finomra metélt snidlinggel együtt hozzákeverjük a majonézhez. Beletesszük a vagdalt sonkát és az uborkát, majd fél órára jégbe hűtjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, megsózzuk, és óvatosan hozzáadjuk a salátához. A habos salátát megmosott és megszárított salátalevélre halmozzuk. Rögtön fogyasztjuk; zsúrkenyér és félszáraz bor illik hozzá.A füstölt sonkát vékony metéltre vágjuk, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a kapribogyót levétől leszűrjük, és apróra vágjuk. A tárkonylevelet 1 evőkanál uborka-lében felforraljuk és kihűtjük, majd a Worchester mártással, a kapribogyó levével, a törött borssal és a finomra metélt snidlinggel együtt hozzákeverjük a majonézhez. Beletesszük a vagdalt sonkát és az uborkát, majd fél órára jégbe hűtjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, megsózzuk, és óvatosan hozzáadjuk a salátához. A habos salátát megmosott és megszárított salátalevélre halmozzuk. Rögtön fogyasztjuk; zsúrkenyér és félszáraz bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: