Sertéskocsonya 5. (Éva módra) recept

Sertéskocsonya 5. (Éva módra) recept

Hozzávalók:
1,5 kg. kocsonyahús (köröm, orr, fül, farok, fejrész, bőr),
1/2 kg. sovány sertéscomb,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 fej vöröshagyma,
só,
csöves paprika (ha szeretitek erős),
szemes bors,
10-15 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      A hozzávaló húsokat nagyon alaposan megtisztítjuk, a bőröket jól megkaparjuk, a szőröket leperzseljük, s a húsokat több vízben megmossuk. Annyi vízben hogy ellepje, a húst a többi hozzávalóval feltesszük főzni és nagyon lassan, hogy épp csak gyöngyözzön 3-4 órát főzzük. Így lesz szép átlátszó a kocsonya leve. A tűzről levéve óvatosan szedjük ki a húsokat, majd a léhez öntsünk 1 dl. hideg vizet, hogy szépen leülepedjen. A levet átszűrjük egy másik edénybe, és a tetején lévő zsírt merőkanál segítségével leszedjük. Én még a tetejére dobott, és gyorsan leemelt papír törölköző segítségével még a legutolsó zsírpöttyöt is levadászom. Ezután a húsokat a csontokról leválasztjuk, tányérokba vagy tálkákba szépen elrendezzük, és a kocsonyalevet ráöntögetjük. Hideg helyre - nem fagyni - alvadni tesszük.

vissza a főoldalra