Magyaros sertéskocsonya 2. recept

Recept elkészítése:

Magyaros sertéskocsonya 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg fejhús,
1 kg kocsonyahús (láb, farok, bőrke),
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
néhány szem bors,
pirospaprika,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított sertésfejet, a lábat, a farkat és a bőrkét alaposan megmossuk, majd annyi hidegvízben, hogy ellepje feltesszük főni. Mikor forrni kezd, minden habot leszedünk róla, megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a borsot. Gyöngyöző főzéssel takarék-lángon 4-5 órán át, főzzük. A levet tiszta ruhán átszűrjük, majd teljesen lezsírozzuk. A fejhúst a csontról leszedve nagyobb kockákra, a lábat kicsontozva, a bőrkét apróbb darabokra vágjuk. Kisebb tálakba elosztjuk a húst, majd ráöntjük a kihűlt levet. A tetejét pirospaprikával gyengén megszórjuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: