Zöldbabsaláta recept

Recept elkészítése:

Zöldbabsaláta recept

Hozzávalók:
Egy félliteres üveghez fél kg zöldbab kell,
késhegynyi só,
egy evőkanál ecet
és 5 szem bors.

Elkészítés:

      A fiatal, szálkátlan zöldbabot megtisztítjuk, és gőzben vagy kevés vízben félpuhára főzzük, azután szűrőre vagy szitára borítjuk, miután kihűlt, néhány szem borsot közé téve akkora üvegekbe rakjuk, amilyeneknek a tartalmát egyszerre elfogyasztjuk. A főzőlevet, - vagy ha gőzben főztük, egy kevés felforralt vizet - ráöntjük, hogy ellepje, a babot, rászórunk egy mokkáskanál tartósítószert, majd lekötjük, és 4-5 percig gőzöljük. Felhasználhatjuk reszelt hagymával, zöldpetrezselyemmel vagy majonézes salátának is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: