Vizes uborka Julika módra recept
Hozzávalók:
egyliteres üvegbe kb.600 g uborka,
kb.1/4 liter sós víz /15 g tengeri só 1 liter felöntőléhez /,
fűszerek:
vöröshagyma,
tormadarabkák,
kapor,
tárkony,
mustármag,
koriander,
szegfűbors,
köménymag,
bors, vagy borsikafű,
szőlő, vagy tormalevél a betakaráshoz.
Elkészítés:
Az uborkát a torma darabkákkal, hagymával és kaporral szorosan az üvegbe rétegezzük, felülre permetszer-mentes szőlőlevelet teszünk és kb. 5 cm-es légteret hagyunk. A felöntőlét felforraljuk a sóval / én a száraz fűszereket is beleteszem / és én legalábbis / forrón rámerem az uborkára, utána jól lezárom a lapkával. Meleg helyre rakom, 1-2 nap után elkezd forrni, mikor a lé felszáll, /pár nap / hűvösebb helyre rakom, és ott tárolom. 6 hétig tartsuk zárva, addig érik, utána fogyasztható, de felbontás után tartsuk hűtőben, mert ebben nincs tartósítószer.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges