Vizes uborka erjesztőedényben recept
Hozzávalók:
kb.5-6 kg uborka /közepes nagyságú 10-12 cm. /,
10 literes edényre,
kb. 4 liter sós víz /25 g tengeri só/1 liter víz /,
vöröshagyma,
tormadarabkák,
kapor,
tárkony,
mustármag,
koriander,
szegfűbors,
szegfűszeg,
ízlés szerint 2-3 fokhagymagerezd,
betakaráshoz szőlő, vagy tormalevél.
Elkészítés:
Jól bevált a középnagy szabadföldi uborka, de a kis fürtös-vagy kemény kígyóuborka is- hámozás nélkül- savanyíthatjuk. Az uborka középhosszú és kemény legyen, mivel az érett hamar megpuhul és üregesedik. Az uborkát jól mossuk meg, keféljük le, és tiszta ruhával szárítsuk le. A nagyobb uborkát hegyes késsel szurkáljuk meg. A sós vizet forraljuk fel, majd hűtsük le kézmelegre.
Az edénybe rakjuk be az uborkát, a fűszereket, majd öntsük le a felöntőlével úgy, hogy a sós víz teljesen borítsa el. 8 napig erjesztjük szobahőmérsékleten, aztán hűvös helyre visszük. Az edényt 4 hétig zárva tartjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges