Vizes uborka 3. recept

Recept elkészítése:

Vizes uborka 3. recept

Hozzávalók:
uborka,
torma,
éretlen szőlőfürt,
víz,
fokhagyma,
kapor,
felöntőlé literenként 3 dkg só.

Elkészítés:

      A közepes nagyságú, hibátlan uborkákat alaposan megmossuk. Az üvegek aljára megmosott és megtisztított tormát, éretlen szőlőfürtöt, fokhagymát és kaprot teszünk. Erre szépen egymás mellé állítjuk az uborkát, ügyelve rá, hogy minél több beleférjen az üvegbe. Annyi vizet, amennyi az uborkát ellepi, megfelelő mennyiségű sóval felforralunk és leforrázzuk vele az uborkát. Másnap a levet leszűrjük, felforraljuk, és ismét leforrázzuk vele az uborkát. Az üveget lefedjük. Az uborka leve megzavarosodik, csak néhány nap múlva ülepedik le. Ekkor zárjuk le. Az uborka ízesítéséhez tetszés szerint használhatunk még feketeborsot, mustármagot, köménymagot, babérlevelet, erős pirospaprikát, cseresznyepaprikát, koriandert, tárkonyt, bazsalikomot, borsikafüvet, rozmaringot stb.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: