Vizes uborka 2. recept
Elkészítés:
Szép, egészséges, hosszúkás uborkákat gyengén timsós vízzel leforrázunk. A vizet néhány perc után leöntjük, és az uborkát száraz, tiszta konyharuhára rakjuk. A már megszikkadt uborkákat üvegbe rakjuk. Az üveg aljára kaprot, tormát, meggyfalevelet, egész borsot rakunk, és erre tesszük az uborkákat. Literenként 5 dkg sóval vizet forralunk, és a forrásban levő vizet lassan az uborkára öntjük, vigyázva, nehogy az üveg elpattanjon. Ezután vászondarabbal és pergamenpapírral (ha lehet, marhahólyaggal) erősen lekötjük, és szellős helyre rakjuk. Két nap múlva zavaros lesz, forrni kezd, majd fokozatosan tisztul. A vizes uborka leve 1-2 hét múlva leapad, ezt sóval felfőzött, hideg vízzel pótolhatjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges