Uborkasaláta 7. recept

Recept elkészítése:

Uborkasaláta 7. recept

Elkészítés:

      Az uborkát az alapos mosás után zöldséghámozó késsel hámozzuk meg. Szeleteljük háztartási szeletelővel 2-4 mm vastag karikákra. Mérjük le a szeletelt uborka tömegét, adjunk hozzá 3% konyhasót, és ezzel jól elkeverve hagyjuk 2-3 órát állni. Jól kinyomkodva töltsük üvegekbe. Öntsük fel 85 C fok hőmérsékletű, 2%-os cukros és 2-2,5%-os ecetes felöntő lével. Az uborkaszeletek nagyon lapulnak egymáshoz, így többször is légtelenítsük kis műanyag lapáttal, és mindig töltsük utána felöntő lével. Celofánnal és csavaros tetővel zárjuk le, majd csírátlanítsuk az 1 kg-os üvegeket 95 C hőmérsékleten (gyöngyöző forrásig), 25-30 percig. Ezt is hagyjuk aránylag gyorsabban kihűlni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: