Kovászos uborka 6. recept
Hozzávalók:
egy db 5 literes befőttes üveg,
3,5 kg közepes nagyságú uborka,
nagy csomag kapor,
fekete bors egészben,
esetleg meggyfalevél,
só,
darabka félszáraz kenyér a tetejére.
Elkészítés:
Felfőzök 3 liter vizet, teszek bele három evőkanál sót. Közben az uborkát alaposan megsikálom, két végét levágom, ellenőrzöm, hogy nem keserű-e, és hosszában a két végénél merőlegesen félig bevágom! A befőttes üveg aljára teszem a jól megmosott kaprot, ráhelyezem az uborkát, teszek bele ízlés szerint egész fekete borsot, ráöntöm a langyosra hűlt sós vizet, tetejére teszem a félszáraz kenyér szeletet, majd kistányérral letakarva, napra teszem, lehetőleg, hogy a háziállatok ne férjenek hozzá. Mikor úgy látom (nap erősségétől függően 3-4 nap), hogy beérett, leveszem róla a kenyeret, szükség szerint átszűröm a levét, és visszaöntöm rá, majd hűvös helyre teszem.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges