Kelkáposzta, levesnek és főzeléknek recept

Recept elkészítése:

Kelkáposzta, levesnek és főzeléknek recept

Hozzávalók:
kelkáposzta, tetszés szerinti mennyiségben,
só,
majoránna,
őrölt kömény,
olaj.

Elkészítés:

      A kelkáposztát külső leveleitől megszabadítjuk, kettévágjuk, torzsáját kiszedjük, ha szükséges, alaposan meg is mossuk. A leveleket laskára vágjuk, majd kevés olajjal és vízzel majdnem teljesen puhára pároljuk (őrölt köménnyel és majoránnával ízesíthetjük!). Ha a párolással végeztünk, üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üvegeket az alsó karimáig töltjük. Ezután vizet forralunk literenként egy teáskanálnyi sóval, az üvegben lévő kelkáposztát lapkákkal leszorítjuk, az üveget a sós vízzel a felső karimáig feltöltjük, lezárjuk, majd a szokott módon gőzölő edénybe helyezzük. A forrás kezdetétől számítva, 45-50 percig gőzöljük. A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: bár a készre főzött ételhez, fokhagymát is teszünk, ebbe ne tegyük bele! Hasonlóan tehetjük el a káposztaleveleket is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: