Káposztával töltött paradicsompaprika 1. recept

Káposztával töltött paradicsompaprika 1. recept

Elkészítés:

      Megmosunk tetszőleges mennyiségű, szép nagy paradicsompaprikát, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. Azonos súlyú, kemény, friss fejeskáposztát külső leveleitől megfosztunk, gondosan átvizsgáljuk és legyaluljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Kg-onként 2 ek. sóval és 2 ek. ecettel meghintve 2 órán át, állni hagyjuk. Közben párszor megforgatjuk. Ezután a sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk, és szorosan beletöltjük a paprikákba. Bőszájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Vízzel, literenként 2 dl 10%-os ecettel, 5 dkg kristálycukorral, 2 ek. sóval pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül beleteszünk 2.5 dkg mustármagot, 1 dkg koriandermagot, 0.5 dkg szemes borsot. 5 percnyi forrás után, forrón ráöntjük a paprikákra, és azonnal lekötjük. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk. Csak 3 hónapi érés után lesz igazán jó.
Magyaros, pörköltös ételek mellé a legfinomabb hagyományos savanyúság.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók