Édes-savanykás uborka recept
Elkészítés:
Mossunk meg 1 kg hámozatlan, salátának való uborkát és vágjuk karikákra. Forraljunk fel 1/2 liter borecetben (a borecet általában csak 5%-os ecetsavtartalmú) 37 dkg cukrot, egy kávéskanál sót, 1/2 kávéskanál fehérborsot, 2 szelet chili vagy más fűszerpaprikát, 1 egész mosott citromot héjával együtt karikára vágva és 2 fej közepes nagyságú, apróra vágott vöröshagymát. Amikor forr, a fölszeletelt uborkát adagolva, szűrőkanálban, 3-3 percig belemerítve előfőzzük. Lecsöpögtetve az uborkát rakjuk üvegekbe, az ismét felforralt előfőző levet töltsük rá, majd zárjuk az üvegeket. Két nap után kissé kinyomkodva öntsük le ismét a levet, forraljuk fel és töltsük újra forrón az uborkákra. Azonnal zárjuk celofánnal, tegyük száraz gőzbe. Nem egész télen, de 2-3 hónapig elálló kellemes saláta.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges