Recept elkészítése:
Grúz saslik recept
Hozzávalók:
50 dkg sertés- vagy juhhús,
3-4 fej vöröshagyma,
1 csomó zöldhagyma,
4 paradicsom,
só,
törött bors,
2 ek. ecet,
1 csomó petrezselyem,
zsír a sütéshez.
Elkészítés:
A húst kisebb szeletkékre vágjuk, tálba tesszük, egy fej apróra vágott hagymát, 2 ek. ecetet és petrezselyemzöldet hintünk rá. Befedjük, és 2-3 órára hideg helyre tesszük, hogy a húst átjárja a páclé. A hússzeletkéket vöröshagyma-karikákkal felváltva nyársra vagy hurkapálcikákra szúrjuk, és serpenyőben megsütjük. A kész saslikot levesszük a nyársról, tálra rakjuk, és leöntjük olvasztott vajjal.
Zöldhagymával és gerezdekre vágott paradicsommal tálaljuk. Rizsköretet adhatunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges