Töksaláta 2. recept

Recept elkészítése:

 Töksaláta 2. recept

Elkészítés:

      1. nap: Egy nagyobb edényben összekeverünk 3 kg megtisztított reszelt tököt, 2 bögre hagymakarikát és 1 bögre sót. 24 órát állni hagyjuk.
2. nap: Az egészet átmossuk. Leszűrt levébe beleöntünk 3.5 bögre vizet, borecetet és cukrot, 4 kk. curryport, 1/2 kk. őrölt fekete borsot, összekeverjük, felfőzzük, majd forrón ráöntjük a tökre. Letakarjuk, és ismét 24 órát állni hagyjuk.
3. nap: A levét leöntve újra felfőzzük, visszaöntjük a tökre, majd letakarva, 24 órán át, állni hagyjuk.
4. nap: Az egészet 2 percig főzzük, forrón üvegekbe rakjuk, pici olajat öntünk a tetejére és lezárjuk.
Nagyon pikáns ízű saláta.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: