Szezámmagos sajtsaláta recept

 Szezámmagos sajtsaláta recept

Hozzávalók:
10 dkg vékony metélt tészta,
fél liter marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika-saláta,
25 dkg zellergumó,
10 dkg trappista sajt,
3 evőkanál szezámmag,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      Amíg a tészta fő, a marinált paradicsompaprikát leszűröm, és hagyom, hogy jól lecsöpögjön. A zellert megtisztítom, megmosom, majd vékony csíkokra felvágom, és szűrőkanálba teszem. Kevés, forrásban lévő sós vízbe lógatva, az újraforrástól számítva 3 percig főzöm. Ezután lecsurgatom, és hagyom, hogy kihűljön. A megtisztított vöröshagymát kis kockákra vágom; és megsózom. 15 percig hagyom állni. Az olajat serpenyőbe öntöm, rászórom a szezámmagot, majd folytonos keverés közben világosbarnára pirítom. (Olyan gyorsan megpirul, hogy egyetlen percre sem szabad magára hagyni, szinte pillanatok alatt megéghet.) Keverőtálba öntöm a pirított szezámmagot, rálocsolok a paprikaléből 1 decit, majd beleforgatom a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát. Hozzáteszem a főtt zellert, a csíkokra metélt paradicsompaprika-salátát és a hagymakockákat, végül belekeverem az ugyancsak csíkokra felaprított sajtot. Az egészet alaposan összekeverem, majd befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig érlelem, azután teszem csak asztalra. Bármilyen hideg sült mellé finom köret vagy saláta.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók