Mustáros makarónisaláta recept

Recept elkészítése:

 Mustáros makarónisaláta recept

Hozzávalók:
10 dkg makaróni,
2 csokor zöldhagyma (vagy közepes fej vörös-, illetve lilahagyma és 1 csokor snidling),
2 dl kefir,
evőkanál mustár,
3 evőkanál olaj,
csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só és csipetnyi porcukor.

Elkészítés:

      A makarónit egészen apróra töröm, és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Míg a tészta fő, elkészítem a mártást: a kefirt simára keverem az olajjal és a mustárral, valamint a sóval, a borssal, ezután csipetnyi porcukorral ízesítem. Belekeverem a zöldhagyma nagyon finomra vágott zöld szárát és az ugyancsak finomra metélt petrezselyemzöldet. A zöldhagymát tisztítás után vékony karikákra vágom, és gyengén megsózom. 10 percnyi állás után belekeverem a mártásba, majd a már kihűlt makarónit is hozzáadom, és az egészet alaposan összekeverem. Befedve legalább 3 órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt ismét átkeverem, és hidegen teszem az asztalra.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: