Bazsalikomos paradicsomsaláta recept

Bazsalikomos paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
500 g paradicsom
50 g vöröshagyma
½ csomag petrezselyemzöld
2-3 szál bazsalikom
½ dl ételecet
2 dl olaj
só, őrölt bors, cukor (ízlés szerint).

Elkészítés:

      Kemény húsú, szép érett paradicsomot használjunk. Ha meg akarjuk hámozni, kissé macerásabb a dolog, de fenségesebb lesz a végére. A paradicsom végénél a csumát kivágjuk, míg a másik oldalt a bõrét gyengén keresztbe bevágjuk. Szűrőkanál segítségével néhány másodpercig forró vízbe mártjuk, majd jeges vízbe tesszük, hogy ne puhuljon fel a paradicsom. Így a paradicsom héja könnyen eltávolítható lesz. A „hámozott" paradicsomokat felszeleteljük, tálba tesszük, majd ráöntjük az apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel és bazsalikommal ízesített salátalevelet. Olajjal, és ha tehetjük, olívaolajjal locsoljuk meg.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók