Pulykamell velővel és sajttal sütve recept

Recept elkészítése:

Pulykamell velővel és sajttal sütve recept

Hozzávalók:
Pulykamell 60 dkg,
liszt 4 dkg,
vaj 6 dkg,
borjúvelő 20 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
tojássárgája 2 db,
Pannónia sajt 15 dkg,
szerecsendió,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Meghintjük őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, majd lisztbe mártva, kevés felhevített vajban pirosra sütjük. A borjú-, vagy sertésvelőt hideg vízben áztatjuk, így a felületén lévő hártyát könnyebben eltávolíthatjuk. A hús sütéséből visszamaradt vajban kevés finomra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és erős tűzön, kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáit, és a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannónia sajttal befedjük, kevés pirospaprikával megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Rizibizivel, vagy gombás rizzsel kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: