Parajjal töltött tojás recept

Recept elkészítése:

Parajjal töltött tojás recept

Hozzávalók:
Paraj 50 dkg,
főtt tojás 8 db,
vaj 6 dkg,
reszelt 15 dkg Pannónia sajt,
tejföl 2 dl,
tojás 2 db,
szerecsendió,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A megtisztított parajt gyengén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörjük. Az áttört tojássárgáját, a parajpüré egyharmadát, a vajat és a reszelt sajt felét keverőtálba tesszük. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, simára keverjük, és a tojásfehérjékbe töltjük. A maradék parajpürét ugyanígy fűszerezzük, majd egy kivajazott tűzálló tálban egyenletesen elterítjük. A megtöltött tojásokat ráültetjük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojásokkal, enyhén megsózzuk, és ráöntjük a töltött tojások tetejére. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: