Bécsi almás rétes 1. recept

Bécsi almás rétes 1. recept

Hozzávalók:
Rétestészta az alaprecept szerint, 1 kg alma, 5 dkg vaj, 1-1.5 dl tejföl,
méz (a megkenéshez),
10 dkg mazsola, aprított dió,
citromhéj,
vaj.

Elkészítés:

      Az almákat megmossuk, és durván lereszeljük, vagy levelesre gyaluljuk. Egy edényben mazsolával, dióval, fahéjjal esetleg mézzel (az almafajtától függően) és reszelt citromhéjjal összekeverjük. A rétestésztát olvasztott vajjal és tejföllel megkenjük. A tésztafelület 3/4 részét korpával vagy morzsával behintjük, az előkészített almát egyenletesen elterítjük rajta, és a tésztát ruha segítségével összecsavarjuk. A tésztavégeket erősen összenyomjuk, és a rétes-rudat kiolajozott sütőlapra helyezzük. A rétest az előmelegített sütőben a legalsó részre toljuk és 200°C hőmérsékleten kb. 40-50 percen át sütjük, amíg kívülről barna és ropogós lesz. A rétest a sütés folyamán 2-3 alkalommal, vajjal be kell kenni.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk