Barackos-nektarinos rétes leveles tésztából recept

Recept elkészítése:

Barackos-nektarinos rétes leveles tésztából recept

Hozzávalók:
66 dkg mélyhűtött, leveles tészta (2 réteshez) - a Penny-ben kapható a legjobb vajas-leveles, igaz az csak 500 g-os, de ez is elég lesz,
40 dkg nektarin,
40 dkg sárgabarack,
15 dkg mazsola,
10 dkg fenyőmag,
egy kis stampedli rum,
15 dkg porcukor,
pár csepp citromlé,
egy kis stampedli Cointreau (narancslikőr),
bő 1 dl tejföl,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 csomag vaniliás cukor,
sütőpapír,
tojás megkenni.

Elkészítés:

      A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük, a fenyőmaggal összekeverve rumba áztatjuk, és két órára hűtőszekrénybe tesszük; a tejfölt tojással, tojássárgájával és vaniliás cukorral simára keverjük; a nektarint és a sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és gerezdekre vágjuk, ezután porcukorral megszórjuk és összekeverjük a citromlével és a narancslikőrrel. A leveles tésztát a csomagoláson lévő előírás szerint kiolvasztjuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát belisztezett deszkán tepsi hosszúságúra nyújtjuk (én előtte még félbevágtam, és nyújtottam ki). A hosszabbik oldala mentén két darab, 1 cm széles csíkot levágunk, ezeket félretesszük. A rumos mazsola-fenyőmag keveréket a gyümölcsökkel összevegyítjük, majd az egyik felét az egyik, a másik felét a másik tésztalap közepén egyenletesen elosztjuk (érdemes előtte kicsit leszűrni, mert bőségesen enged levet a gyümölcs, és a cukros lé mindenfelé szétfolyik - meg lehet inni, kellemes íze van). Leöntjük a tejfölös öntettel, a tésztát egyik oldalról ráborítjuk a töltelékre, a tészta szélét bekenjük tojássárgájával, a tészta másik felével beborítjuk, majd a végeit jól összenyomkodjuk. A másik rétessel ugyanígy járunk el, majd mindkét rétest sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejüket bekenjük felvert tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, a két-két tésztacsíkkal díszítjük a tetejét, ezt is bekenjük, majd az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni, csak utána vágjuk adagokra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: