Pulykamáj Orly módra recept
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj (szív nélkül),
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt),
1 kupica konyak,
1 dl vörösbor,
2 dl tejföl,
késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágom, és a felével egy melyebb tűzálló tálat kibélelek. Rákarikázom a megtisztított zöldhagyma felet, majd betakarom az ereitől megtisztított, felszeletelt máj felével. Megszórom borssal, erre terítem a maradék hagymakarikát és a maradék májat. Leontom a konyak, a vörösbor, a tejföl, a bors és a pástétomfűszer keverékével. (Nem szabad megsózni, csak a kész ételt, a tányéron!) A tálat lefedem, előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom, majd a fedőt levéve, a tetején lévő szalonnát pirosan ropogósra pirítom. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínálom. Bármilyen saláta illik hozzá.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges