Velővel töltött palacsinta rántva recept
Hozzávalók:
Egy adag sós palacsinta,
40-50 dkg velő,
20 dkg gomba,
10-15 dkg húsos kolozsvári szalonna,
1-2 fej vöröshagyma,
2 db tojás,
10 dkg reszelt sajt (én karavánt szoktam),
só, bors, pirospaprika.
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát megdinszteljük, a tűzről lehúzva belekeverünk egy kevés pirospaprikát, hogy színe legyen, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát és a velőt, sózzuk, borsozzuk, és zsírjára lesütjük, majd belekeverjük a felvert tojásokat, és a csak annyira sütjük, hogy megkocsonyásodjon, majd legvégül belekeverjük a reszelt sajtot. A palacsintákra egy-egy kanállal teszek a velős töltelékből, majd az egyik végén felhajtom, majd a két szélét ráborítom és felgöngyölöm, mint a hortobágyi húsos palacsintát szokás. Egy kicsit sűrűbb palacsintatésztába, majd zsemlemorzsába mártom, és nagyon forró zsíradékban pirosra sütöm. Majonézes krumplit, vagy párolt rizst majonézzel adok hozzá.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges