Vaníliás krémben sült palacsinta recept

Vaníliás krémben sült palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db palacsinta,
2 dl tejföl,
10 dkg tehéntúró,
3 dkg vaj vagy margarin,
2 zacskó vaníliás cukor,
ízlés szerint porcukor,
kevés reszelt citrom- vagy narancshéj,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A krémhez az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy kellemesen, de ne túl édes legyen. Citromhéjjal és a sóval fűszerezzük. A palacsintákat töltelék nélkül szorosan összegöngyöljük, és hosszúkás tűzálló tálra egymás mellé fektetve a vaníliás krémmel lelocsoljuk, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva annyi ideig sütjük, amíg a palacsinta majdnem az összes krémet beszívja. Sülés közben letakarjuk, hogy ne száradjon ki a teteje.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk