Töltött palacsintarolád recept

Recept elkészítése:

Töltött palacsintarolád recept

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
20 dkg juhsajt,
3 dkg reszelt parmezán sajt,
2 tojás,
2 dl tej,
3 kis doboz (425 ml) hámozott paradicsom,
10 dkg paradicsompüré,
1 kis üveg (240 ml) paprikával töltött olajbogyó,
2 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olívaolaj,
4 bazsalikomág,
édesnemes pirospaprika,
só, bors,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A konzerv paradicsomot lecsöpögtetjük. A lisztet a tojással, tejjel, csipetnyi sóval és 1 dl szódavízzel palacsintatésztává keverjük. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a megforrósított olívaolajon vagy margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a villával összetört konzerv paradicsom kétharmadát és a paradicsompürét. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, és 5 percig főzzük. A lecsöpögtetett olajbogyót, felszeleteljük, majd a szétmorzsolt juhsajttal együtt a paradicsomhoz adjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. A tésztából olajjal kikent serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Megkenjük a juhsajtos paradicsommal, és megszórjuk bazsalikomlevéllel. A feltekert palacsintákat vastagon felszeleteljük. A roládokat lapos tűzálló tálban egymás mellé állítjuk, és leöntjük a félretett konzerv paradicsommal. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 20-25 percig sütjük. Melegen, a reszelt parmezán sajttal megszórva kínáljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: