Sonkás palacsintametélt recept

Recept elkészítése:

Sonkás palacsintametélt recept

Hozzávalók:
12-14 palacsinta,
15 dkg főtt füstölt sonka (parasztsonka),
15 dkg szárnyas-máj,
3 dkg vaj,
fél csokor petrezselyem,
1 dl tejföl,
őrölt bors.
A mártáshoz:
3 dkg vaj,
2-3 dkg liszt,
1.5-2 dl tej,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
só.

Elkészítés:

      Az apróra vágott csirke- vagy más szárnyas-májat forró vajon teljesen átsütjük, finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a ledarált sonkával. (Ha a sonka elég sós - és legtöbbször az -, egyáltalán ne sózzuk.) A két tojást válasszuk szét sárgájára és fehérjére, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Készítsünk tejmártást oly módon, hogy a forró vajban a lisztet halványan megpirítjuk, kis lángon, folytonosan keverve felöntjük forró tejjel. Sóval, borssal ízesítjük (a bors helyett használhatunk szerecsendiót is), s ha langyosra hűlt, hozzákeverjük előbb a tojássárgáját, majd a habbá vert tojásfehérjét. A palacsintát vágjuk ujjnyi széles metéltre, keverjük össze a mártással és a pirított májas darált sonkával, öntsük bele egy vajjal vékonyan kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal, és közepesen meleg, előmelegített sütőben addig süssük, míg a palacsinta tetején megolvad és szép pirosas színű lesz a sajt.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: