Pórés palacsinta recept

Recept elkészítése:

Pórés palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás,
20 dkg liszt,
3 dl tej,
1 dl szódavíz,
pici só,
olaj.
A töltelékhez:
2 szál póréhagyma,
0, 5 dl fehérbor,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
4 dkg reszelt sajt,
só.

Elkészítés:

      A tojást csomómentesre keverjük a liszttel, és 30 percig állni hagyjuk. Felöntjük a tejjel és a szódavízzel, megsózzuk, és simára keverjük. Kiolajozott serpenyőben nyolc palacsintát sütünk a tésztából. A póréhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és 1-2 centis darabokra vágjuk (a zöldjét is). Vajon megpároljuk, majd felöntjük a borral. Sóval, borssal ízesítjük, majd besűrítjük a liszttel és tojássárgájával elkevert tejföllel. A palacsintákat megtöltjük a pórés krémmel, majd négyrét hajtjuk. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, meghintjük a reszelt sajttal és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: