Narancsos palacsinta recept

Recept elkészítése:

Narancsos palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
250 g liszt,
3 tojás + 1 tojássárgája,
50 cl tej,
60 g vaj,
1 csipet só,
20 g cukor
Töltelék:
6 narancs,
250 g cukor.

Elkészítés:

      Készítsünk palacsintatésztát a hozzávalókból, hagyjuk pihenni egy órát. Egy éles kés segítségével hámozzuk le a narancsok héját, vágjuk hosszú, vékony csíkokra. Forraljuk fel vízben, majd szűrjük le. 100 g cukorból és 15 cl vízből főzzünk szirupot, nagyon kis lángon főzzük benne a narancshéjat, ami megkeményedik, már ki is szedhetjük. A teljesen meghámozott narancsot szedjük gerezdekre. Egy kis narancslével tegyünk a tűzre 150 cukrot, tegyük bele, a lehártyázott gerezdeket, főzzük kis lángon 15 percig. Csöpögtessük le, a levet tegyük félre. Süssük ki a palacsintákat. Töltsük meg őket a narancslekvárral, hajtsuk négybe, szórjuk meg porcukorral és tegyük a forró sütőbe 2 percre. Tálaláskor öntsük le a főzésből megmaradt narancsos lével, körítsük a cukrozott narancshéjjal.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: