Mogyorós palacsinta recept

Recept elkészítése:

Mogyorós palacsinta recept

Hozzávalók:
2 tojás,
2 dl tej,
1 teáskanál só,
csipetnyi törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor metélőhagyma,
15-20 dkg liszt,
2 dl szódavíz,
10 dkg darált földimogyoró (vagy sós mogyoró),
fél dl olaj,
a tetejére 5 dkg darált mogyoró.

Elkészítés:

      A tojásokat habosra verjük, és összekeverjük a tejjel. Ezután beleszórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet és a darált mogyorót, simára keverjük, majd annyi szódavizet öntünk bele, hogy tejszínsűrűségű legyen a tészta. Végül az olajat is belekeverjük. 15 percig pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben (külön olaj vagy zsír hozzáadása nélkül) vékony, kicsi palacsintákat sütünk belőle. Megszórjuk a megmaradt darált mogyoróval, és szorosan felcsavarjuk. Ujjnyi darabokra vágjuk, és egy-egy fogvájót (vagy apró dárdácskát) beleszúrva, sör mellé tálaljuk.
TIPP: Dióval ugyanígy készíthető. A szokásos ízektől némileg eltérő, rendkívül finom rágcsálnivaló, amely késlelteti az alkohol felszívódását.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: