Mexikói palacsinta recept
Hozzávalók:
12 dkg liszt,
12 dkg kukoricaliszt,
2 tojás,
10 dkg marinált paradicsompaprika,
2 ecetes uborka,
6 zöld olajbogyó,
4 szelet lágy sajt,
2 paradicsom,
2 csokor petrezselyem,
15 dkg HERA főzőmargarin,
só, bors.
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverjük a tojással, kb. 3 dl langyos vízzel, kevés sóval és 4 evőkanál olvasztott HERA főzőmargarinnal. A maradék HERA főzőmargarinon a szokásos módon 12 palacsintát sütünk a tésztából. A palacsintákat meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd kirakjuk a lecsöpögtetett, feldarabolt marinált paprikával, a felkarikázott ecetes uborkával és az olajbogyóval. A töltött palacsintákat négyrét hajtjuk, HERA főzőmargarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. A tetejét kirakjuk paradicsomkarikákkal, ráfektetjük a sajtszeleteket és forró sütőben kb. 10 perc alatt összemelegítjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges