Meggyes palacsinta III. recept

Recept elkészítése:

Meggyes palacsinta III. recept

Hozzávalók:
egyszerű palacsinta alapmassza,
1 csésze levétől leszűrt meggybefőtt (vagy házi rumosmeggy), 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint porcukor,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A kimagozott meggyet ledarálom, vagy nagyon apróra összevágom. A fahéjjal együtt belekeverem a palacsintamasszába, majd a szokásos módon megsütöm a kissé vastagabb palacsintákat. Kerek tűzálló tálba teszek egy palacsintát, megkenem a porcukorral összekevert tejföllel és ráborítom a második palacsintát. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A sütőben éppen csak átmelegítem és cikkekre vágva kínálom, mint a tortát szokás.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: