Recept elkészítése:
Meggyes palacsinta III. recept
Hozzávalók:
egyszerű palacsinta alapmassza,
1 csésze levétől leszűrt meggybefőtt (vagy házi rumosmeggy), 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint porcukor,
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A kimagozott meggyet ledarálom, vagy nagyon apróra összevágom. A fahéjjal együtt belekeverem a palacsintamasszába, majd a szokásos módon megsütöm a kissé vastagabb palacsintákat. Kerek tűzálló tálba teszek egy palacsintát, megkenem a porcukorral összekevert tejföllel és ráborítom a második palacsintát. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A sütőben éppen csak átmelegítem és cikkekre vágva kínálom, mint a tortát szokás.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges