Mazsolás palacsinta recept

Recept elkészítése:

Mazsolás palacsinta recept

Hozzávalók:
egyszerű palacsinta alapmassza,
10 dkg mazsola,
1 dl tej,
1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 evőkanál porcukor..

Elkészítés:

      A megmosott, leszárazott mazsolát, előző este beleteszem a rummal ízesített tejbe, és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszűrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom, és tűzálló tálba rakom. A sütőben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: