Recept elkészítése:
Mazsolás palacsinta recept
Hozzávalók:
egyszerű palacsinta alapmassza,
10 dkg mazsola,
1 dl tej,
1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 evőkanál porcukor..
Elkészítés:
A megmosott, leszárazott mazsolát, előző este beleteszem a rummal ízesített tejbe, és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszűrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom, és tűzálló tálba rakom. A sütőben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges