Mártika csúsztatott palacsintája recept
Hozzávalók:
4 tojás,
4 dkg margarin vagy vaj,
4 dkg kristálycukor,
4 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
5-6 ek. kakaópor,
5 dkg darált dió,
vaníliáscukor.
Elkészítés:
A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, margarinnal és a liszttel, lassan hozzákeverjük a tejet. A tojások fehérjét kis cukorral felverjük habnak és óvatosan, kanállal belekeverjük a palacsintatésztába és 5 percre állni hagyjuk. Margarinnal kizsírozott palacsintasütőbe kb. 0,5 cm vastag tésztát öntünk és kevés tűzön addig sütjük, míg a palacsintasütőt megrázogatva, a tészta megmozdul benne. Csak az egyik oldalát süssük meg! A palacsintákat egy tűzálló tálba egymás tetejére "csúsztatjuk", minden darabot jól meghintünk kakaóporral és darált dióval, vaníliáscukorral. Az utolsó palacsintát nem csúsztatjuk, hanem fordítva borítjuk a palacsinták tetejére, és pár percig utánamelegítjük forró sütőben. Az a gyanúm, hogy a kakaó és dió kiegészíthető finom lekvárral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal - akár rétegenként váltakozva is - szóval, amit az ízlésünk diktál.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges